Публикувана на 18-Dec-2018

 

7 ДНИ КРУИЗ В СРЕДИЗЕМНО МОРЕ

С ОРГАНИЗИРАН ТРАНСПОРТ И ВОДАЧ-

                                           

 

Продължителност: 7 дни 

Период:  08.02.2019 – 15.02.2019г.

Компания: COSTA Cruises 

Кораб: Costa Diadema - 5*

 

 

Забележителен круизен маршрут на Costa Diadema – най-големият и луксозен кораб от флотилията на COSTA. Предлагаме Ви едноседмичен круиз с директни полети до Рим, с организиран трансфер от летището до пристанището Чивитавекия в Италия и обратно, застраховка и водач на групата включени в цената. Ще имате възможността да разгледате две от най-очарователните перли на Испания -  Барселона и Палма де Майорка, да се насладите на един от най-красивите френски градове - Марсилия, ще имате цял ден в разходки из красивите италиански улици на Савона! Интересното обаче далеч не свършва тук – очаква ви пълен с приключения ден на един от най-очарователните и красиви средиземноморски острови –  Сицилия!

 

 

МАРШРУТ НА КРУИЗА

Ден

Пристанище

Държава

Пристига в

Отплава в

08.02.2019 г.

Чивитавекия

Италия

-

19:00 ч.

09.02.2019 г.

Савона

Италия

08:00 ч.

17:00 ч.

10.02.2019 г.

Марсилия

Франция

08:00 ч.

17:00 ч.

11.02.2019 г.

Барселона

Испания

09:00 ч.

19:00 ч.

12.02.2019 г.

Палма де Майорка

Испания

09:00 ч.

17:00 ч.

13.02.2019 г.

В открито море

-

-

-

14.02.2019 г.

Палермо

Италия

08:00 ч.

16:00 ч.

15.02.2019 г.

Чивитавекия

Италия

09:00 ч.

-

 

ПОЛЕТИ ПО ПРОГРАМАТА

Полет

Заминава от

Пристига на

Излитане

Кацане

Ryanair
FR6308

Sofia Airport (SOF)
София, България

Rome Ciampino(CIA)
Rome, Italia

08.02.2019 г. 06:40 ч.

08.02.2019 г.

07:30 ч.

Al Italia
AZ 520

Rome Fiumicino (FCO)
Rome, Italia

Sofia Airport (SOF)
София, България

15.02.2019 г. 15:20 ч.

15.02.2019 г. 18:10 ч.

 

ЦЕНИ

Цена на човек в стандартна двойна външна каюта, клас Basic => 865/1692 лв.

Цена на човек в стандартна двойна балконска каюта, клас Basic => 1015/1985 лв.

Цена на трети възрастен в двойна каюта, клас Basic => 575 /1125лв.

Цена на дете до 17г., настанено в двойна каюта с двама възрастни => 480/939 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Двупосочен самолетен билет от София до Рим, Италия с директни полети на Ryanair и Al Italia;
 • Двупосочен автобусен транспорт от летището в Рим до пристанището;
 • Включен багаж - 1 куфар до 20 кг на човек + 10 кг ръчен багаж;
 • Настаняване за 7 нощувки в съответния тип каюта на борда на Costa Diadema;
 • Изхранване на пълен пансион на борда (закуска, обяд, вечеря, следобедна закуска, нощен бюфет съгласно програмата на борда);
 • Застраховка "медицински разходи при болест и злополука на туриста" с покритие за спешни медицински разходи при заболяване или инцидент до €15 000;
 • Представител от фирмата-организатор;
 • Дневни и вечерни развлечения на борда на кораба;
 • Ползване на открития и закрития басейн, шезлонги, джакузи и плажни хавлии;
 • Ползване на фитнес центъра (има изисквания за възраст и облекло);
 • Ежедневно почистване на каютите;
 • Пристанищни такси във всички точки от маршрута;

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Задължителни допълнителни разходи:

 • Такса обслужване на борда, съгласно общите условия на круизната компания: 70 € на възрастен за целия круиз и 35 € на дете за целия круиз. Заплаща се директно на круизната компания по време на круизното пътуване.

 

Допълнителни разходи по желание:

 • Брегови екскурзии в отделните точки от маршрута (може да се резервират в офисите на агенцията или на борда на кораба); Бреговите екскурзии се провеждат на английски език в група от приблизително 20-30 туристи;
 • Напитки, консумирани на борда на кораба в баровете, ресторантите и наличните в каютата, освен наличните напитки от машина в бюфетите на кораба;
 • Услугите на SPA и бизнес центъра; фризьорския салон; фотографското ателие; лекарския кабинет; пране и гладене; казиното; румсървис; тенис на маса и джаги; водна пързалка; интернет центъра;
 • Всякакви услуги с индивидуален характер (СПА, пране, гладене, фризьор, козметик и др.);
 • Храната в специализираните ресторанти на борда;
 • Телекомуникациите и интернет на борда на кораба;
 • По желание може да сключите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуването“. Застраховката се сключва в деня на подписване на договора за круизно пътуване само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 15 дни. 

 

 

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ

 • 30% от общата стойност на пътуването са дължими при потвърждение на онлайн заявката за резервация или при сключване на договор за круизен пакет в офис.
 • Остатъкът от сумата се дължи не по-късно от 40 дни преди началната дата на пътуването.
 • При прекратяване на круизния пакет, ако не е уговорено друго в договора за круизен пакет, пътуващият дължи такса, както следва:
 • при прекратяване на договора не по-късно от 40 дни преди началната дата на круизния пакет – такса в размер на заплатения депозит по т. 21, но не повече от 30% (тридесет процента) от цената на круизния пакет;
 • при прекратяване на договора от 39 до 15 дни преди началната дата на круизния пакет – такса в размер на 50% (петдесет процента) от цената на круизния пакет;
 • при прекратяване на договора 14 и по-малко от 14 дни преди началната дата на круизния пакет – такса в размер на 100% (сто процента) от цената на круизния пакет.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ И ИНФОРМАЦИЯ:

 • За осъществяване на круизното пътуване е необходимо да се събере минимален брой участници 15(петнадесет) души. Ако необходимият минимален брой участници не бъде набран, Юзит Калърс ще уведоми пътуващия за това не по-късно от 20 (двадесет) дни преди заминаването и ще възстанови заплатените до момента суми в разумен срок;
 • Приблизителен размер на групата:20(двадесет) души.
 • По маршрута няма страни с визов режим за българи. Необходимое да носите валиден международен паспорт, изтичащ след не по-малко от 6 месеца от датата на приключване на пътуването. Чуждестранни граждани, може да проверят визовите изисквания, валидни за техните държави на страниците на техните консулски отдели, външно министерство или съответните служби.
 • Няма изисквания за ваксинации по маршрута.
 • Круизните кораби са съобразени с нуждите на лица с ограничена подвижност. За да бъдат съобразени специфичните нужди на всяко пътуващо лице с ограничена подвижност, те трябва да бъдат ясно комуникирани с туристическия агент. Може да бъде заявена специализирана каюта, съдействие от корабния персонал по време на слизане и качване на кораба и др. Всички общи части на круизните кораби може да бъдат достъпвани с инвалидна количка. Някои от бреговите екскурзии и допълнителните дейности на борда може да не са подходящи за пътуващи лица с ограничена подвижност. Автобусните и самолетни превози по маршрута могат да бъдат некомфортни или неподходящи за лица със силно ограничена подвижност.
 • Официалният език на комуникация, ежедневните бюлетини, обслужването, менютата в ресторантите, указателните табели, бреговите екскурзии и др. на борда на круизните кораби е английският език. Възможно е, но не е гарантирано, нито от страна на превозвача, нито от страна на туроператора или туристическия агент по настоящия договор, да бъдат използвани и други езици като испански, френски, немски, руски или друг, специфичен за конкретната круизна компания и персонал на борда.
 • Туроператорът има сключена задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", съгласно чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма с „Дженерали Застраховане“ АД, с адрес гр. София, бул. "Княз Ал. Дондуков" 68, тел. 029267111.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОРАБА Costa Diadema5*

 

Година на пускане на вода:        2014г.

Скорост:                                                 22.00 възела

Брой пътници:                                     3724

Брой екипаж:                                      1253

Ширина:                                                 37.20 метра

Дължина:                                               306 метра

 

За кораба

Най-новият и луксозен кораб на Costa Cruises, Costa Diadema прави първото си плаване само преди 4 години, през 2014 г. Той притежава всички модерни удобства и характеристики на високите класове кораби като басейн с подвижен стъклен покрив, който позволява съоръжението да се използва дори и при лошо време, 4D кино, огромен СПА център. На борда ще откриете над 200 оригинали и копия на произведения на изкуството от съвременни автори.

 

Каюти

Diademaразполага с 1854 каюти общо, 800 от тях са балконски, 700 са вътрешни каюти (без прозорец). Повечето вътрешни каюти са разположени на най-ниските палуби на борда на кораба и разполажат с всички стандартни удобства за настаняване. Всички каюти са обзаведени с две единични или едно двойно легло, баня с душкабина и тоалетна, огледало, тоалетка, телевизор, климатик, сейф, минибар, гардероб, телефон и сешоар. Приблизителната площ е около 14 кв.м до 22 кв.м в зависимост от запазената категория каюти. Тройните каюти разполагат с диван, който се разтяга. Няма нужда да носите адаптор с Вас по време на пътуването ви.

 

Гастрономия

Costa Cruises се смята за една от компаниите с много добра кухня. Различни ястия от нея може да опитате в един от 7-те ресторанта на борда на Costa Diadema. Три от тях са включени в цената на круиза и няма да се наложи да плащате за храна допълнително, в останалите четири се заплаща фиксирана такса за вечеря или според цени в меню.

Във всички ресторанти, обаче, ако поръчате напитка, различна от вода или чай от диспенсър, тя ще ви бъде начислена на бордната ви сметка за круиза.

С изключение на гала вечерите, официално облекло по време на хранене не се изисква. През деня то може да е в рамките на ежедневното, а вечер – спортно елегантно.

 

Ресторанти без допълнително заплащане:

 • Основен ресторант Adularia Restaurant – разположен е изцяло на палуба 3. Отворен е само за вечеря. Вечерята е на фиксирани смени – от 18:00 часа или от 21:00 часа. Всеки гост има определана запазена маса, на която може да вечеря всяка вечер при желание.
 • Основен ресторант Fiorentino Restaurant – намира се на палуба 3 и 4 (двуетажен). На закуска може да отидете между 7-8:45, обяд от 12:00-13:30 само по време на дните, които сме в открито море. Вечерята е от 18:00 часа или от 21:00
 • Бюфет ресторант Corona Blu – подходящ за закуска и обяд, разположен на палуба 10. За закуска е отворен от 07:00 до 11:00, за обяд – от 12:00 до 15:00 часа, следобедна закуска от 16:00 до 17:00 часа. Вечерята започва от 18:30, продължава до 22:30. Менюто е същото като в двата основни ресторанта, нямате фиксирани часове за хранене, можете да отидете когато Ви е удобно. Ако отидете на вечеря извън обявените часове (например след 23 часа) ще Ви поистат такса.

 

Вода има на закуска и обяд, а вечер се заплаща. Кафе има по време на сутрешната и следобедна закуска.

На вашата бордна карта, която ще намерите на леглото във вашата каюта, е написана смяната Ви за вечеря (First – от 18:00 ч. или Second seating – от 21:00ч.), номер на маса и ресторант. Необходимо е да спазвате часовете за вечеря в основния ресторан, тъй като 15 минути след обявения час ресторантът се затваря. Закуската и обяда не се провеждат на смени и не са с фиксиран час – може да избирате дали да се храните в бюфета или в основния ресторант. Единственото условие е да се съобразявате с работното време на заведенията за хранене.

Ресторанти с допълнително заплащане:

 • Club Diadema – фиксирана такса от € 25; намира се на палуба 5
 • Tavola Teppanyaki – японски ресторант с фиксирана такса от € 30; намира се на палуба 5. Ако държите да посетите специализиран ресторант този напълно си заслужава. Готвачите готвят пред вас на масата, успяват освен да нахранят посетителите да го направят атрактивно и забавно.
 • Samsara Restaurant – фиксирана такса от € 25;намира се на палуба 5
 • Piazza Pizza – € 6.50на пица; намира се на палуба 5
 • Gelateria Amarillo – € 1.50 за сладолед; намира се на палуба 5, сервират автентичен италиански сладолед, който произвеждат на борда.

За трите специализирани ресторанта (Diadema, Teppanyaki, Samsara)е необходимо да се направи предварителна резервация.

 

Спорт, релакс и забавления

Costa Diadema разполага с разнообразни опции, както за желаещите да поддържат форма със спорт или релакс, така и за онези, които търсят вечерно развлечение извън баровете. На борда има мултифункционално спортно игрище, 3 басейна и фитнес, 8 джакузита, огромен СПА център с пълен набор от СПА процедури и услуги и театър на 3 етажа, в който всяка вечер се организират спектакли, концерти и шоу програми (от трета до пета палуба)

 

Следните дейности са включени в цената на круиза:

 • Спортно игрище – пригодено за игра на баскетбол, футбол, волейбол, тенис на маса – разположено е на 12-та палуба
 • Писта за джогинг – специална алея за тичане на открито на 14-та палуба
 • Фитнес – добре оборудван фитнес с голям брой уреди за различни типове тренировки. Намира се на палуба 14 с прекрасна гледка
 • Групови занимания по аеробика и фитнес
 • Джакузита - на борда на Costa Diadema ще намерите 8 топли джакузита. Намират се на 11-та и 12-та палуба (на открито), около тях има шезлонги. На пета палуба също има открита площ и две топли джакузита.
 • Басейни – корабът разполага с 2 външни басейна, един от тях е оборудван с подвижен стъклен покрив, което позволява да се използва и при лошо време. Намират се на 10-та палуба до бюфета. Има и огромен екран, на който почти всяка вечер излъчват спортни предавания за радост на мъжката част от пасажерите.
 • За децата – на палуба 12 – открит детски воден парк и зала за игри
 • Театър Emerald и всички организирани спектакли по време на круизното пътуване – намира се на палуби 3,4 и 5. Вечерните програми обикновено са две – от 19:00 и от 21:00, съобразени с фиксираните часове за вечеря на пасажерите. В театър Emerald всяка сутрин се организира тръгването на всички брегови екскурзии.
 • Библиотека – намира се на палуба 11

 

Допълнителна такса се плаща за:

 • Спортни тренировки и уроци: индивидуални фитнес тренировки с инструктор; уроци по танци, йога, пилатес. Средната цена е за 1 посещение е €12
 • СПА център Samsara – и всички процедури в него - той е с площ 6000 кв.м и разполага турска баня, термална баня, сауна, стаи за аромотерапия, специални стаи за отдих, UVА солариум, малък басейн за таласотерапия, салон за красота
 • 4D кино – намира се на палуба 5
 • Маникюр, педикюр, фризьор

 

Барове и заведения

На борда на Costa Diadema има 11 дневни и нощни заведения – барове, дискотека, пиано бар, нощен клуб за танци, коктейл барове до басейните и специален бар за пушачи. В тях няма да ви потърсят такса за вход, но тъй като напитките не са включени в цената на круиза, всички - безалкохолни и алкохолни - се заплащат според цени в меню.

 • Country Rock Club (Show Lounge) – нощен бар, намира се на палуба 5; едно от най-атрактивните заведения с жива музика
 • Piano Bar Principe Nero – намира се на палуба 5
 • Orlov Grand Bar (Coffee Bar, Cocktail Bar) - намира се на палуба 4; обширен бар със сцена за танци
 • Bollicine Bar (Wine Bar, Cocktail Bar) - намира се на палуба 5; ще го познаете по модерната му визия
 • VinotecaGran Duca di Toscana (Wine Bar) - намира се на палуба 5; ако желаете да изпиете чаша или бутилка качествено и хубаво (не задължително скъпо) вино, това е подходящо място
 • Dresden Green Pub - намира се на палуба 5; предлагат наливна белгийска и немска бира
 • Teodora Lounge - намира се на палуба 5
 • Cigar Lounge (Smoking Lounge)–пушенето позволено!Намира се на палуба 5
 • Bar Eliodoro–намирасе на палуба 3
 • Bar Stella Del Sud – открит бар, намира се на палуба 11
 • Pietra Di Luna Disco (Night Club) – дискотека на 11 и 12 палуба; отваря след полунощ

 

Регистрация и бюро за записване на брегови екскурзии

Регистрацията се намира на палуба 3, точно до атруима на борда – централното място на кораба и мястото, на което ще правим всичките ни срещи. Служителите на гише регистрация говорят по няколко европейски езика – по знаменцата на реверите можете да се ориентирате кои са езиците, които владеят.

Зареждането на бордните сметки става в първия ден от плаването Ви. До гише регистрация се намират два вида електронни машини за зареждане на сметката – за вкарване на пари в брой (евро) или за блокиране на сума от кредитната ви карта. Закриването на сметките ви се прави в последната сутрин от круизното ви плаване след освобождаването на каютите на същите тези машини. Вашият водач ще ви помогне и двата пъти.

Бюро за записване на брегови екскурзии (shore excursion desk)– намира се на 4-та палуба. Тук се заявяват бреговите екскурзии, на които искате да се запишете. Ако сте си избрали някоя брегова екскурзия предварително препоръчвам да я запазите преди вашето плаване, за да можете да си гарантирате място за нея. Заплащането й става чрез бордния ви кредит, а билети ще получите във вашата каюта в деня преди самата екскурзия.

 

 

 

 

 

 

ust

Топ Оферти

Изпрати Запитване

Контактни Данни

Име и Фамилия*
Телефон*
E-mail*

Вашето Съобщение*


изпрати