Публикувана на 06-Feb-2017

Шри Ланка - БЛАГОСЛОВЕНАТА ЗЕМЯ

 

 

шри ланка 

 

Острови на наслаждението

Маршрут: София/ Варна - Истанбул - Коломбо - Дамбула - Минерия - Полонарува - Сигирия - Канди - Перадения - Нувара Елия - Берувара - Коломбо - Истанбул - Варна/ София

 

Дати:
15.02 - 24.02.2019г.

10 дни/7 нощувки

ПРОМО пакетна ЦЕНА: 1690 евро/3306 лв. при записване до 31.08.2018 с включени летищни такси

Стандартна цена: 1790 евро/ 3501 лв. с включени летищни такси

 

 

Вечнозеленият тропически остров Шри Ланка е разположен в самото сърце на Индийския океан, на 664 км от Екватора. Имал е през вековете много названия, по-старото поколение у нас го помни като о.Цейлон – така са го наричали европейските завоеватели. А на местния синхалски език Шри Ланка означава „благословена страна”. Тукашните жители са известни със своята доброжелателност и когато посрещат гости правят това винаги с молитвено събрани длани, поклон и думичката „аюбован” – пожелание за дълъг живот.

 

В Шри Ланка е събран целият спектър от възможности за приятен отдих на туристите – уникално културно наследство от древни времена, неповторим растителен и животински свят, загадъчни планини и белоснежни плажове, тропически гори и множество реки с буйни водопади, луксозни хотели, модерна инфраструктура. И разбира се, знаменитият цейлонски чай, известен в целия свят и отглеждан по най-стари традиции.

 

Специално за вас сме подбрали идеалното съчетание между екскурзия и почивка. Курортът Берувела е разположен на дълга 130 километра плажна ивица, а заливът осигурява идеални условия за почивка целогодишно. 

 

111

 

Предимствата в тази програма:

 • Удобни полети от ВАРНА и СОФИЯ с Турски авиолинии - една от най-добрите компании в световен мащаб.

 • Балансирана програма - екскурзия - почивка

 • Посещение на обекти на ЮНЕСКО

 • Всички екскурзии са включени в цената

 • Три нощувки в 4-звезден хотел на брега на океана

 • Балансирано съотношение цена качество

 • Водач-преводач от фирмата-организатор

 

Програма:

Ден 1 - София/ Варна - Истанбул

Излитане от София в 21:15 ч. и кацане в Истанбул в 23:40 ч.
Излитане от Варна в 15:20 ч. и кацане в Истанбул в 18:55 ч.
В Истанбул двете групи се събират.

Ден 2: Истанбул - Коломбо

Излитане от Истанбул в 02:10 ч. и пристигане в Коломбо в 15:25 ч. Посрещане и трансфер до хотел "Grand Oriental"  3* (http://www.grandoriental.com/) или подобен. Нощувка.

Ден 3: Коломбо – Анурадхапура - Полонарува

След закуска сити тур на града. Коломбо е най-големият град на острова и известен на мореплавателите от 2000 години насам. Избран е за столица през 1815 г., когато Цейлон е част от Британската империя. По време на обиколката ще видите редица исторически, религиозни и търговски обекти като Форт - централната търговска част, Петах, област известна с откритите си пазари, градините Синамон, 5-хектаровия парк до океана Galle Face Green и много други.

Свободно време за обяд.

Отпътуване за Анурадхапура – първата столица на Шри Ланка и една от най-древните и велики цивилизации в света, чиито пик на господство продължава повече от 1300 години. Безспорен сапфир в короната на града е Шри Маха Боди – свещено дърво Бо, под което Буда постига просветление и е на повече на 2200 години. Разходката из свещените пътеки ще ни отведе до места като гигантската дагоба (полусферичен храм, в който са положени реликви) Руванвелисея, езерото Басавакулама, статуята на Самадхи Буда и каменния храм Исурумуния, който символизира културата, наследството и превъзходството на най-могъщото кралство в шриланкската история. 

Отпътуване за Полонарува.
Настаняване и нощувка в хотел „Giritale” 3* (http://www.giritalehotel.com/) или подобен.

Ден 4: Полонарува – Минерия – Хабарана

Закуска и отпътуване за древния град Полонарува (Обект на ЮНЕСКО – средновековен град и перла в короната на крал Паракрамабаху I – доказателство за успешното смесване на древна култура и наследство с религиозни вярвания. Разхождайки се между разпръснатите стени, ще видим много ступи, статуии на полегналия Буда, напоителни канали и фантастично гравирани хинду склуптури, прекрасни каменни гравюри във Ватадаг – къщата на реликвите, Галварая и абсолютната красота на изработка на огнищата на огромните будистки статуи.

Свободно време за обяд.

Отпътуване за Минерия – национален парк с територия над 8800 хектара, където освен огромното разнообразие от растения и дървета, могат да се наблюдават 24 вида бозайници, 160 вида птици, 25 вида влечуги, 9 вида земноводни, 26 вида риба и 75 вида пеперуди. Местните наричат Минерия „Храм на слоновете”, а по време на джип-сафарито със сигурност ще наблюдаваме тези величествени животни.
Отпътуване за Хабарана и настаняване в хотел “Palwehera village” 3* (https://palweheravillageresort.directbookingengine.com/) или подобен.   

Ден 5: Хабарана - Канди - Перадения - Нувара Елия

След закуска отпътуване за Сигирия, където ще се изкачим до скалната крепост, изградена през V век по времето на цар Касияпа и е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Нарича се „Лъвската скала” и най-интересният фрагмент от нея са световноизвестните фрески „Божествени девойки”, нарисувани с естествени багрила върху мазилка и съхранени цели 15 века.

Отпътуване за Канди. По път посещение на скалните храмове на Дамбула, също обект на ЮНЕСКО.Те са изградени през I век пр.н.е. и са най-забележителните пещерни храмове в Шри Ланка. Този огромен скален комплекс се състои от 5 пещери с рисувани стени и тавани, основно през XVIII век, изобразяващи десетки образи на Буда и периоди от историята на местните хора. Тук се намира и 14-метровата скална фигура на Буда.

Пристигане в Канди (обект на ЮНЕСКО), разположен на 480 м. надморска височина, известен с по-хладния си климат, идеален за почивка. Бил е столица на последното синхалийско царство, завладяно от британците. Местните хора го наричали „Великият град” и е включен в листата на ЮНЕСКО. Канди е средище на средновековната култура, изкуство и занаяти в Шри Ланка.

Настаняване в хотел "Royal Kandyan" 3* (http://www.royalkandyan.lk/) или подобен. Нощувка.

Ден 6: Канди – Пинавала – Парадения – Нувара Елия

След закуска сити тур на Канди (Обект на ЮНЕСКО) и столица на шриланкските крале преди да падне под британско управление през 1815 г. По време на обиколката ще видим реликвата Свещения зъб на бог Буда и стария град, а след това ще се пренесем в съвременния център с модните магазини, базари, улицата на занаятите, музея на скъпоценните камъни и т.н.

Следва посещение на известната царска ботаническа градина – Paradeniya Botanical Gardens. Със своите екзотични тропични и субтропични гори в съчетание с уникални растителни видове и орхидеи това райско кътче ще ви омагьоса.

Отпътуване за Пинавела, където ще посетим центъра за отглеждане на слонове , основан през 1975г. Тук се отглеждат предимно слонове-сираци. Ще наблюдавате как се хранят слончетата – бебета и ще се запознаете с цялостната програма на този приют за подпомагане на животните, останали сами в джунглата. С повече късмет можете да присъствате и на дневното къпане на слончетата в близката река.           

Отпътуване за Нувара Елия - град, разположен на около 2000 м надморско равнище, чието име в превод означава "Град на зората". Оттук може да се види най-високия връх в Шри Ланка - Пидуруталагала (2555 м). Настаняване в хотел "Heaven seven Hotel" 3* (http://www.heavensevenhotels.com/nuwara-eliya-hotel/) или подобен. Нощувка.

Ден 7: Нувара Елия - Бентота

Закуска. Посещение на чайна плантация и фабрика, където се произвежда световноизвестният и добре познат у нас цейлонски чай.

Отпътуване за Бентота.

Настаняване в хотел „Earls Reef” 4* (https://www.earlshotels.com/) или подобен.

Ден 8: Бентота

Закуска. Свободен ден за пълноценна почивка. Вечеря. Нощувка.

Ден 9: Бентота - Коломбо

Закуска. Свободно време до обяд. Напускане на хотела  и отпътуване за Коломбо. Чекиране за полет в 21:25 ч.

Ден 10: Истанбул - Варна/София

Кацане в Истанбул в 06:25 ч. Излитане за Варна в 14:35 ч. и пристигане в 16:05 ч.
Полетът за София е в 08:35 ч. Пристигане в 08:50 ч.

 

123

 

 

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София или Варна - Истанбул - Коломбо - Истанбул - София или Варна
 • Летищни такси в размер на 370 евро/ 724 лв. към 05.06.18 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
 • Трансфери летище - хотел - летище
 • Климатизиран транспорт по машрута
 • 1 нощувка със закуска в Коломбо
 • 1 нощувки със закуска в Полонарува
 • 1 нощувка със закуска в Хабарана
 • 1 нощувка със закуска в Канди
 • 1 нощувка със закуска в Нувара Елия
 • 2 нощувки със закуски в Бентота
 • Сити тур на Коломбо
 • Посещение на център за отглеждане на слонове в Пинавела
 • Посещение на скалната крепост в Сигирия
 • Посещение на скалните храмове в Дамбула
 • Сити тур на Канди
 • Посещение на Ботаническата градина в Перадения
 • Посещение на чаена плантация и фабрика в Нувара Елия
 • Местни екскурзоводи с обслужване на английски език
 • Входните такси за обектите по маршрута
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване на ЗК "МОНДИАЛ" с лимит на отговорност 10 000 евро
 • Водач - преводач от "Бояна-МГ"

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Виза за Шри Ланка - 35 EUR/69 лв.
 • Доплащане за пакет от 7 вечери – 120 евро/ 240 лв.
 • Лични разходи
 • Напитки по време на храненията
 • Бакшиши - около 50 USD - дават се на водача по време на първия трансфер
 • Доплащане за единична стая - 250 евро/ 500 лв.

 

Минимален брой участници: 10 човека

 

Условия за записване и начин на плащане:

Депозит: 35% от пакетната цена при подписване на договор
Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване

 

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

 

Допълнителни екскурзии

Доплащане за пакет за 7 вечери

Минимален брой участници за доп. екскурзия: 2 човека

Цена: 240 лв.

Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.

Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД” или Мондиал Асистанс.

 

 

бмг

Топ Оферти

Изпрати Запитване

Контактни Данни

Име и Фамилия*
Телефон*
E-mail*

Вашето Съобщение*


изпрати