Публикувана на 27-Sep-2018

КОЛЕДНИТЕ СВЕТЛИНИ НА ЗАГРЕБ 

zagreb adv1

Цена от: 349 лв.

Дати:

 

Най-добър коледен базар в Европа за 2016, 2017 и 2018 година 
Три пъти поред номинирана за "Европейски най-добър коледен базар", столицата на Хърватия със сигурност е най-добрата дестинация за празнуване на Коледа в Европа. През това време на годината магията е навсякъде в Загреб. Елате и вижте сами защо хърватската столица е посещавана от все повече туристи по времето на коледните празници. Запознайте се с традициите на града и участвайте в множеството тематичните програми, които се провеждат. По време на събитието Загреб предлага специална празнична атмосфера, която просто трябва да бъде преживяна. На всяка крачка се организират забавления, градските улици и площади ви приканват да участвате в песни, танци и други развлечения със семейството и приятелите си. Можете също така да опитате местните традиционни деликатеси и греяно вино. 
 
Официален сайт на събитието: ADVENT IN ZAGREB 
 
*** Фирмата организатор предлага възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Необходима е предварителна заявка, потвърждава се при желаещи 15 души. Услугата е с допълнително заплащане: от Бургас 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева. Посочените цени са за двупосочен трансфер.

ПРОГРАМА

1 ДЕН /СОФИЯ – САМОБОР - ЗАГРЕБ/ 
Отпътуване в 06:30 часа. от София от паркинга пред стадион „Васил Левски”. Транзитно пътуване по маршрут: София - Белград – Загреб. Пристигане в района на Загреб в късния следобяд. Посещение на Самобор, средновековно градче с барокова архитектура, разположено на източните склонове на хълмистата местност "Самоборска гора", в началото на романтичната долина на река Града. На разстояние само на двадесет километра от Загреб, Самобор и околностите са най-старата и най-атрактивната дестинация за излети и екскурзии за туристи от Хърватия и чужбина. Този живописен град с френско усещане ще ви очарова със своята архитектура, ще ви отпусне със своята спокойна атмосфера, ще ви спечели със своите аромати и цветове ... и ще ви примами да се върнете отново. 

Настаняване в хотел в/в района на Загреб.Вечеря. Нощувка. 

2 ДЕН ЗАГРЕБ 
Закуска. Туристическа програма в Загреб - столица на Република Хърватия. Разположен е на южните склонове на планината Медведника, по бреговете на река Сава, Загреб е един европейски град, който заслужава да бъде посетен, заради многобройните си исторически паметници и средновековна архитектура. Пешеходната обиколка е най-добрия начин да разгледате всички живописни исторически забележителности на Загреб, малките алеи и улички и най-вече централния площад на града. Центърът на Загреб е разделен на две части: Горни Град и Долни Град. Заради историческите си структури, църкви и религиозни паметници, Горни Град има приказна историческа стойност и буквално е туристически рай. Долни град от друга страна, съдържа предимно магазини, кафенета, музеи и паркове. Панорамна обиколка с автобус след което ще направим пешеходен тур с разглеждане на площад “Бан Йосип Йелачич”, Катедралата – впечатляващ пример за неоготическо изкуство, площад Каптол, улица Илица, Горни Град. Свободно време за потапяне в празничната коледна атмосфера на града. Звуците на коледните звънчета, аромата на меденки, варено вино, различни форми и цветове..... достатъчно е просто да се насладите на атмосферата! Забавления с клоуни, уникални събития, приятни изненади и музикални програми, истинска празнична атмосфера ви очакват по улиците на столицата. Не чакайте Дядо Коледа близо до камината, намерете го в Загреб. 

Вечеря в хотела. Нощувка. 

3 ДЕН /ЗАГРЕБ – (Любляна*)/ 
Закуска. Свободно време в Загреб или по желание екскурзия до Любляна. 

Отпътуване до Любляна – столицата на Словения. Символ на града е Люблянският Дракон, разкриващ сила, кураж и величие. Пешеходна разходка в централната част на града: Катедралата Св.Николай, Кметството, фонтан Робба, Централния пазар, Тройния мост, площад Прешернов, църквата Св.Франциск. Свободно време. 
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

4 ДЕН /ЗАГРЕБ - СОФИЯ/ 
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта. 

zrinjevac2-mehulic-57f78c18d869d
 
 

ЦЕНА: 

човек в двойна стаяединична стаятрето възрастен в стаядете до 12 години в стая с двама възрастни
 349лв. 469 лв. 349 лв. 299 лв.
 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

-3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери в хотел 3* в / в района на Загреб 
-транспорт с туристически автобус 3* 
-водач от фирмата организатор 
-екскурзоводски услуги 
-групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец 

 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

-входни таски за забележителности 

-екскурзия до Любляна – 20 евро (организира се при група от 30 души желаеши) 
-доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да се застраховат. 
-доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО: 
▪валидна лична карта или задграничен паспорт. 

▪за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие. 
▪за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция. 
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 
▪депозит в размер на 100 лева на човек при записване 

▪доплащане 20 дни преди датата на отпътуване. 
 
ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ: 
▪до 61 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса 

▪от 60 до 21 календарни дни преди датата на отпътуване – се удържа такса в размер на внесения депозит 
▪от 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 60% от общата цена на туристическия пакет 
▪от 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 80% от общата цена на туристическия пакет 
▪от 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет. 
zrinjevac-gallery
 
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 

▪Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души. 

▪Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници: 
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
  • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-малка от 2 дни

   

При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет. 

▪Застраховката включена в туристическия пакет покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица. 

▪За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия,

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията. 

▪Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност. 

▪Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания. 

▪Срок за записване: до запълване на свободните места. 

▪Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване). 

▪За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване. 

▪Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им. 

▪Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма. 

▪Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон. 

▪Туроператорът е сключил застраховка „Отговорност на туроператора” по смисъла на чл. 97, ал.1 от ЗТ –  в ЗАД Армеец, със срок на валидност от 20.01.2018 до 19.01.2019г., застрахователна сума 75 000 лева. 

 
 
 
 
 
vanda

 

Топ Оферти

Изпрати Запитване

Контактни Данни

Име и Фамилия*
Телефон*
E-mail*

Вашето Съобщение*


изпрати