Публикувана на 21-Nov-2018

Предколедна феерия в Италия и Швейцария


С включена туристическа обиколка на Милано с екскурзовод на български език

 

Свързано изображение

 

 

 

12.12 - 15.12.2018г.

4 дни / 3 нощувки

Самолетна екскурзия

 

Цена: 445  лв. 

 

ПРОГРАМА

1 ДЕН: София - Милано Бергамо

Сборен пункт на летище София, Терминал 2 в 05:40 ч. Полетът за Бергамо е в 07:40 ч. Кацаме около 08:45 ч. местно време. Насочваме се в посока Милано. Предстои ни обзорно да разгледаме италианската столица на модата с нашия екскурзовод на български език. Привечер ще се настаним в хотела в района на Милано. Нощувка.

 

2 ДЕН: Милано - Сирмионе - Верона: 160 км.

Закуска. Днес,по желание,можете да разгледате езерото Гарда. Ще го видим от страната на китното Сирмионе, което е разположено на брега му, а след това града на влюбените – Верона. Сутринта отпътуваме към Сирмионе – другата красота наИталия – не толкова популярно, но много романтично място, съхранило типичното очарование на северноиталианските градчета, с много история и докосване до вода. Сирмионе има няколко вълнуващи атракции и лечебни минерални извори. Огромен форт, защитаващ града от страна на езерото е най-внушителната сграда в Сирмионе – Рока Скалиджера. Крепостта е била построена през XIII век и е служила за защита на пристанището. Назъбените стени, охраняващи крепостта, са изградени от сив камък. По-рано единственият начин да се влезе вътре и е бил подвижен мост. Сега мостът-ветеран е отстъпил място на стационарния си колега. Непристъпните стени на замъка крият музей, посветен на историята на града и крепостта. В Италияняма друга градска крепост снабдена с такава защита. Следобяд продължаваме към Верона - Истинският град на една измислена любов. Ще се изненадате от множеството забележителности, които „градът на Ромео и Жулиета“ ще ви разкрие за нула време. Трябва да кажем, че трагедията на Шекспир е само „куката“, която да ни закачи и потопи в средновековния дух на града. Веднъж спуснали се из улиците, по които Ромео се е гонел с Жулиета бързо ще се убедим, че Верона е много повече от всичко, което сме си представяли. Свободно време. След това ще се отправим обратно към хотела.Нощувка.

 

3 ДЕН: Милано - Лугано - Комо

Закуска. Днес сме предвидили екскурзия до езерото Лугано с фотопауза на езерото Комо /по желание/.

Ще потеглим сутринта. След около час-два път ще направим фотопауза на известното италианско езеро Комо, намиращо се вобласт Ломбардия, само на няколко километра от Швейцарската граница. Приближавайки местността се усеща спокойствие, лъхащо от неописуемата гледка, която се открива...съчетание от буйна зеленина и заснежените върхове на Алпите. След кратката спирка продължаваме към Лугано, наричано още Монте Карло на Швейцария. В Лугано със сигурност има какво да се види. Освен спиращия дъха пейзаж, тук можете да се насладите на екзотична палмова растителност, живописни булеварди, антични църкви, пленителни с архитектурата си вили и обществени сгради, музеи. Старите алеи и лъкатушещите улички са изпълнени с магазинчета, бутици или кокетни семейни хотели и къщи. Повечето от улиците на града са пешеходни, така че не е трудно да се обиколи без превозно средство. Лугано е един от най-очарователните градове в Швейцария. Сякаш тук има по частичка от множество други градове по света. Но и само в Лугано можете да се почувствате като в един съвсем различен и непознат свят, някак свободен и необяснимо привлекателен. Привечер се отправяме обратно към хотела. Нощувка.

 
4 ДЕН: Милано Малпенса - София

Сух пакет - закуска. Трансфер до летището за полет до София в 06:50 ч. Около 09:55 ч. българско време ще кацнем на летище София, Терминал 1. 

 
 

 

Цената включва

 • Самолетни билети София - Милано с АК Wiz Air ; Милано - София с АК Ryan Air
 • Ръчен багаж с размери 40 х 20 х 25
 • Летищни такси в размер на 40 евро
 • Трансферите по програмата: летище – хотел – летище
 • 3 нощувки със включени закуски в хотел 2/3* в района на Милано/Малпенса
 • Панорамна обиколка на Милано с екскурзовод на Български език
 • Водач от фирмата по време на цялото пътуване
 • Екскурзоводско обслужване на български език
 •  Групова застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец
 

Цената не включва

 • Допълнителни екскурзии по желание
 • Чекиран багаж до 20 кг в две посоки - 100 лв. / 168 лв.
 • Ръчен багаж до 10 кг. с размери 55/40/20 – 20 лв. на посока (чекиран или на борда на самолета)
 • Избор на седалка в самолета - 14 лв. на човек в посока
 • Пътни такси - 15 евро- задължително доплащане
 • Входни такси за музеи
 • Разходи от личен характер
 • Доплащане за застраховка за лица над 70г.
 • Сити такси в размер на 2 / 4 евро на човек на ден. Заплаща се на рецепция на хотела.

 

 

Допълнителни екскурзии:

 • Екскурзия до езерото Лугано с фотопауза на езерото Комо: 35 Евро за възрастен, 17.50 Евро за дете

Ще потеглим сутринта. След около час-два път ще направим фотопауза на известното италианско езеро Комо, намиращо се в област Ломбардия, само на няколко километра от Швейцарската граница. Приближавайки местността се усеща спокойствие, лъхащо от неописуемата гледка, която се открива...съчетание от буйна зеленина и заснежените върхове на Алпите. След кратката спирка продължаваме към Лугано, наричано още Монте Карло на Швейцария. В Лугано със сигурност има какво да се види. Освен спиращия дъха пейзаж, тук можете да се насладите на екзотична палмова растителност, живописни булеварди, антични църкви, пленителни с архитектурата си вили и обществени сгради, музеи. Старите алеи и лъкатушещите улички са изпълнени с магазинчета, бутици или кокетни семейни хотели и къщи. Повечето от улиците на града са пешеходни, така че не е трудно да се обиколи без превозно средство. Лугано е един от най-очарователните градове в Швейцария. Сякаш тук има по частичка от множество други градове по света. Но и само в Лугано можете да се почувствате като в един съвсем различен и непознат свят, някак свободен и необяснимо привлекателен. Привечер се отправяме обратно към хотела. Нощувка.

 
Цената включва:

- Транспорт до езерото Комо
- Екскурзоводско обслужване на български език
- Безжична аудио система по време на туристическите обиколки 

 
Цената НЕ включва:

- Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание на клиента, извън туристическата обиколка.
- Лични разходи

 

 • Екскурзия до езерото Гарда, Сирмионе и Верона: 30 Евро за възрастен, 15 Евро за дете

 

Сутринта отпътуваме към Сирмионе – другата красота на Италия – не толкова популярно, но много романтично място, съхранило типичното очарование на северноиталианските градчета, с много история и докосване до вода. Сирмионе има няколко вълнуващи атракции и лечебни минерални извори. Огромен форт, защитаващ града от страна на езерото е най-внушителната сграда в Сирмионе – Рока Скалиджера. Крепостта е била построена през XIII век и е служила за защита на пристанището. Назъбените стени, охраняващи крепостта, са изградени от сив камък. По-рано единственият начин да се влезе вътре и е бил подвижен мост. Сега мостът-ветеран е отстъпил място на стационарния си колега. Непристъпните стени на замъка крият музей, посветен на историята на града и крепостта. В Италия няма друга градска крепост снабдена с такава защита. Следобяд продължаваме към Верона - Истинският град на една измислена любов. Ще се изненадате от множеството забележителности, които „градът на Ромео и Жулиета“ ще ви разкрие за нула време. Трябва да кажем, че трагедията на Шекспир е само „куката“, която да ни закачи и потопи в средновековния дух на града. Веднъж спуснали се из улиците, по които Ромео се е гонел с Жулиета бързо ще се убедим, че Верона е много повече от всичко, което сме си представяли. Свободно време.

 
Цената включва:

 - Екскурзоводско обслужване на български език
 - Безжична аудио система по време на туристическите обиколки 

 
Цената НЕ включва:

 - Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание на клиента, извън туристическата обиколка.
- Лични разходи

 
 
dary
 
 

Топ Оферти

Изпрати Запитване

Контактни Данни

Име и Фамилия*
Телефон*
E-mail*

Вашето Съобщение*


изпрати