Публикувана на 21-Oct-2019

ИСТАНБУЛ

ПЕРЛАТА НА ДВА КОНТИНЕНТА


01.11 – 03.11.2019

Цена на мероприятието: 200 лева 

 

 

 

В цената са включени:


➢ Транспорт с комфортен автобус;
➢ 2 нощувки със закуски на шведска маса в хотел „Хамидие” (3*) - район „Лялели”;
➢ Панорамна автобусна обиколка на Истанбул;
➢ Посещение на площад „Султан Ахмет“ / „Хиподрума“ с „Египетския обелиск“, „Серпентината“, „Фонтана на кайзер Вилхелм“ и др;
➢ Посещение на българската църква „Свети Стефан“;
➢ Посещение на Египетския пазар;
➢ Посещение на азиатската част на Истанбул;
➢ Лицензиран турски екскурзовод (с беседи на български език);
➢ Групова медицинска застраховка към ЗК „Уника“ с лимит от 10 000 евро.

 

В цената не са включени:


➢ Хранения извън обявените по-горе;
➢ Посещение на Istanbul Aquarium (“Florya”) (входен билет: възрастни – 14 евро;
студенти и преподаватели /при показване на удостоверяващ документ/ – 9 евро;
➢ Дневен Круиз по Босфора – 20 евро (наем кораб, екскурзоводски беседи);
➢ Посещение на църквата „Света София (с екскурзоводска беседа и слушалки)“ – 25 евро;
➢ Посещение на султанския дворец „Долмабахче” - Цена: 30 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа на български език;
➢ Атракционно мероприятие „Турска вечер на круизен кораб“ („Orient Bosphorus”) – 35 евро;
➢ Посещение на небостъргача „Сапфирът на Истанбул” – вход (с достъп до
терасата + 4D „Скай райд“ симулатор/шоу) – 10 евро;
➢ Екскурзионни и други мероприятия на място (освен указаните предидущи), свързани с посещения на музеи и други обекти с входни такси и екскурзоводско обслужване, необявени в програмната листа с обща цена.

 

Програма:


1 ден: 01 ноември:
05.00 ч. – Отпътуване от гр. Варна.
07.00 ч. – Пристигане в гр. Бургас и почивка на бензиностанция „OMV” (до х-л „Мираж”). Преминаване на българо-турската граница през ГКПП „Малко Търново–Дерекьой“.. Почивки по трасето.Около 14.30 ч. – Пристигане в гр. Истанбул. Навлизане в града по стария път Е5, минаващ през исторически селища, днес квартали на Истанбул: „Чаталджа“, „Бююк чекмедже“ (с моста на султан Сюлейман Великолепни, построен от великия архитект Мимар Синан), „Бейликдюзю“, „Авджълар“ (кварталът с най-голямо съсредоточие на
български изселници в Истанбул), „Йешил кьой“ („Сан Стефано“), „Зейтин бурну“, „Флория“ (с крайбрежната вила на Ататюрк и новия истанбулски аквариум).
15.00 – 16.30 ч. – ПОСЕЩЕНИЕ НА ISTANBUL AQUARIUM (FLORYA) - най-новият и голям тематичен аквариум в света (Посещението не е включено в общата цена!) 

(Отворен е през лятото на 2011 г. Представлява съоръжение от ново поколение, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума може да се види морската флора и фауна от в диапазон от Черно море до Тихия океан, включително и възможност за „потапяне“ сред дивата природа на Амазонка чрез контролирана /автентична/ температура в комбинация с изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи, интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери.) Тези от пътуващите, които не желаят да посетят Аквариума, разполагат със свободно време за разглеждане на или шопинг в намиращия се в съседство мол „Aqua Florya“, както и / или разходка край брега на Мраморно море. Придвижване към централната част на града. По пътя – трасиране на някои от истанбулските забележителности – Големите крепостни стени, Златната порта на Констанинопол, Мраморно море, изглед към Принцовите острови, Азиатския бряг и др. Българската църква „Св. Стефан“. Една от светините за всички българи – желязната църква отново грее в пълния си блясък на брега на Златния рог! Обявена за най-красивия немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата ще ни посрещне така, както точно преди 120г. екзарх Йосиф I благославя и посреща първите поклонници. Цена: включена в екскурзията.
Oколо 18.30 ч. – Пристигане и настаняване в хотел „Хамидие” (3*). Свободно време. Нощувка

2 ден: 02 ноември:
07.00 – 08.00 ч. – Закуска на шведска маса в хотела
08.00 ч. - ПАНОРАМНА ОПОЗНАВАТЕЛНА ОБИКОЛКА НА ИСТАНБУЛ С АВТОБУС (включена в общата цена) - Крепостните стени на император Теодосий; Мраморно море; пристанището „Еминьоню”; Египетския пазар; Новата джамия („Йени джамии”); моста „Галата”; кулата „Галата”; двореца „Долма бахче”; двореца
„Йълдъз”; първия трансконитнентален мост; преминаване в азиатската част на града; фотопауза в азиатската част на Истанбул (на хълма „Чамлъджа“ – едно от най-високите места в мегаполиса и любимо на истанбулчани и гостите на града за отдих в прекрасна паркова среда и наслаждаване на невероятна 360-градусова панорама); връщане в европейската част на Истанбул; ситито на Истанбул; район „Таксим” и Община „Бейоолу”; моста „Галата“, двореца „Топ капъ“; Пешеходна обиколка на aнтичния център на Истанбул с екскурзоводска беседа на български език - Хиподрума и най-старите паметници в Истанбул - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Фонтанът на Вилхем, Синята
джамия „Султан Ахмет” (отвън). Цена: включена в екскурзията. Посещение на църквата „Света София”.
Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес – в музей.
Цена: 25 евро на човек – входна такса, слушалки, екскурзоводска беседа. Посещение на султанския дворец „Долмабахче”. Невероятно красив и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най - впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.
Цена: 30 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа на български език.
Около 17.30 ч. – Прибиране в хотела. Свободно време 20.00 – 24.00 ч. – ПОСЕЩЕНИЕ НА АТРАКЦИОННО МЕРОПРИЯТИЕ “ТУРСКА ВЕЧЕР ПО БОСФОРА” провеждано на борда на атракционен круизен кораб („Orient Bosphorus”). Едно прекрасно изживяване съчетано с нощен круиз по Босфора. Вечеря на кораба по 3-степенно меню, богато ориенталско фолклорно шоу с атракции, музика и танци; програма с DJ. Цена 35 евро, включваща: круиз по Босфора на борда на двупалубен атракционен кораб, 3-степенна вечеря /предястие+салата+основно ястие+десерт+хляб/, неограничено количество местен алкохол /ракия, водка, вино, бира/ и безалкохолни напитки). Двупосочен автобусен трансфер обслужващ мероприятието. Нощувка.

3 ден: 03 ноември:
07.00-08.30 Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. 

09.00-11.00 „Нова среща с Босфора” - прекрасна морска разходка по един от найживописните проливи в света. Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой, Бебек. Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга... Цена: 20 евро на човек – транспорт с автобус и кораб с микрофонна уредба, екскурзовод по време на цялата екскурзия. Автобусен трансфер до квартал „Левент“, формиращ сърцето на ултрамодерното истанбулско „Сити“ (включен в общата цена) 

12.00-13.30 ПОСЕЩЕНИЕ НА НЕБОСТЪРГАЧА „САПФИРЪТ НА ИСТАНБУЛ“ (заплаща се допълнително) (54 етажа с височина 238 м /с шпила – 261 м/) – намираща се в в район „Левент” на Истанбул и помещаващ хотел и търговски център. На последния етаж (на височина 236 м) е разположена 360-градусова панорамна площадка с ресторант и се предлага 4D филм за Истанбул. Ценa: вход с достъп до терасата + 4D „Скай райд“ симулатор/шоу – 10 евро 13.30 ч. – Отпътуване от небостъргача „Сапфирът на Истанбул“ (кв. „Левент“) за МОЛ „Истанбул“
14.00 – 15.30 ч. – Пристигане в район „Башак шехир“. ПОСЕЩЕНИЕ НА МОЛ „ИСТАНБУЛ“ (http://www.mallofistanbul.com.tr/welcome). Свободно време за обяд и шопинг
15.30 ч. – Отпътуване от мол „Истанбул“ 14.00 – 16.30 Посещение на мол „Истанбул“ и търговски център МИГРОС 16.30 - Oтпътуване за Къркларели (Лозенград). Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта. 

1. Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
2. Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста. Необходими документи: Международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от
непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта
Визови и санитарни изисквания: няма
Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване. 

 

Записване и начин на плащане: 

Внасяне на 30% от цената при записване и сключване на договор за организирано
туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; Доплащането се извършва до 14 дни преди отпътуването.

Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Условия за анулации:
до 14 дни преди пътуването - 0%;
13 - 7 дни преди пътуването - 50 % от пакетната цена;
под 6 дни - 100%
Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

 

 

 

trvcl

Топ Оферти

Изпрати Запитване

Контактни Данни

Име и Фамилия*
Телефон*
E-mail*

Вашето Съобщение*


изпрати