Публикувана на 28-Nov-2017

ШРИ ЛАНКА - КОМБИНИРАНА ПРОГРАМА

 

5-дневен обиколен тур "Gem Of a Dream " /Коломбо – Пинавела – Сигирия – Дамбула – Матале – Канди – Перадения – Гирагама/ + 4 нощувки плажен отдих в курорта Унаватуна.

 

Полет от София, 09.03 - 19.03.2018 г.

 

Цената на човек в двойна стая стартира от 1468 € 

ШРИ ЛАНКА

ПРОГРАМА:

Ден 1 (09.03.2018 г.):
Полет на AK „Turkish Airlines“. Отпътуване от София в 21:15 ч., кацане в Истанбул в 23:50 ч. Кратък престой на летището в Истанбул и отпътуване в 02:10 ч. за Коломбо.

Ден 2 (10.03.2018 г.): Коломбо
Пристигане на летище Коломбо в 15:25ч. Посрещане и трансфер до избрания от Вас хотел в курорт на Индийския океан. Настаняване и нощувка.

Ден 3-5 (11.03.2018 - 13.03.2018 г.): Време за отдих и плаж
Закуска. Свободно време за почивка с възможност за допълнителни екскурзии (срещу заплащане). Нощувка.

Ден 6 (14.03.2018 г.): Коломбо
Закуска. Трансфер до Коломбо за началото на обиколния тур. Среща с местния представител в Коломбо. През втората половина на деня: обзорна екскурзия по столицата Коломбо и посещение на търговски центрове. Вечеря и нощувка в хотела в Коломбо.

Ден 7 (15.03.2018 г.): Пинавела – Сигирия
Закуска и отпътуване към Сигирия. По пътя се посещава резерват за слонове в Пинавела, основан през 1975 г., за да приема малки слонове, останали без родители и особено слонове, пострадали от ръцете на бракониери. Понастоящем в този резерват са намерили приют повече от 65 слона. Това е уникална възможност да се наблюдава отблизо как тези удивителни животни се хранят и къпят. През втората половина на деня: качване на хълма Сигирия, наричан "Крепост в небесата". Живописният хълм, известен и като "Лъвската скала", е една от главните забележителности в цялата страна. На височина около 180 м през V век, крал Касапа е построил дворец, входът към който е "охраняван" от огромен каменен лъв. Крепостта е била обградена от градини с басейни и фонтани. На върха са се запазили лъвските лапи, гигантския трон, къпалнята, "огледалната стена" и световноизвестните цветни фрески, изобразяващи "небесните девици" (апсар). Около 500 фрески са украсявали скалната галерия, но само няколко от тях са се запазили до наши дни. Вечеря и нощувка в хотел в Хабарана/Дамбула/Сигирия.

Ден 8 (16.03.2018 г.): Дамбула – Матале – Канди
Закуска и отпътуване към Канди. По пътя се разглежда пещерния храм в Дамбула, разположен на върха на скала с височина 350 м над морското равнище. Храмът, състоящ се от пет пещери и известен с многото събрани в него статуи на Буда (някои от тях на повече от 2000 години), е бил основан през I в. пр.н.е., но се е достроявал при всяка смяна на кралската власт. Освен статуите на Буда, в храма са се запазили цветни фрески, украсяващи стените и таваните на пещерите. Важно място сред тях заемат сцените от живота на Будда (джатака). Посещение на градина за подправки в Матале, фабрика за батик и музей за скъпоценни камъни. Обзорна екскурзия по Канди - неголямо живописно градче, разположено на височина 488 м над морското равнище. Канди е последната столица от времето на сингалските крале, и досега се счита с право за културната столица на страната. В центъра на града, около изкуствено езеро, се намира храма Далада Малигава, където се съхранява главната реликва на Шри Ланка – Свещенният зъб на Буда. Веднъж годишно, по време на живописния фестивал-шествие Есала Перахера, който се провежда в края на юли– началото на август, тази светиня се изнася на гърба на главния слон на храма, за да бъде видяна от всички. Вечерта се представят национални танци. Вечеря и нощувка в хотел в Канди.

Ден 9 (17.03.2018 г.): Перадения – Гирагама – Коломбо
Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения– най-голямата в Югоизточна Азия. На площ от 147 акра може да се видят повече от 4000 разнообразни дървета, растения и цветя, в това число редки видове палми, билки, повече от 300 вида орхидеи. Градината е известна и с алеята си от мемориални дървета, посадени от известните личности на различните епохи. Сред тях има дървета, посадени от руския цар Николай II и Юрий Гагарин. Посещението на фабриката за чай в Гирагама дава уникална възможност да се запознаете с процеса на производство и сортиране на световноизвестния цейлонски чай. Шри Ланка заема трето място в света в производството на чай и първо място в износа му, обезпечавайки около 25% от търсенето в света. Следва отпътуване към Коломбо. Вечеря и нощувка в хотел в Коломбо

Ден 10 (18.03.2018 г.):
Закуска. Свободно време в Коломбо до трансфера за летището и полета на АК "Turkish Airlines" от Коломбо до Истанбул в 21:25 ч.

Ден 11 (19.03.2018 г.):
Пристигане в Истанбул в 06:25 ч. Полет на AK "Turkish Airlines" от Истанбул до София в 08:35 ч. Пристигане на летище София в 08:50 ч.

Полетно разписание в местни времена с авиокомпания "Turkish Airlines":

София - Истанбул 21:15 - 23:50
Истанбул - Коломбо 02:10 - 15:25 +1
Коломбо - Истанбул 21:25 - 06:25 +1
Истанбул - София 08:35 - 08:50

Забележка: Времената на полетите са местни, часовата разлика между София и Коломбо през летния сезон е +2,5 часа, през зимния е +3,5 часа.

?????????????????????????????????????

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• самолетен билет София – Истанбул – Коломбо – Истанбул – София с AK "Turkish Airlines";
• пътнически и летищни такси /които са в размер на 370 евро на човек към 11.10.2017, възможни са изменения към момента на издаване на билетите, което ще промени цената на туристическия пакет с размера на евентуалното изменение/;
• 4 нощувки на съответния пансион в избрания от Вас хотел в курорт на Индийския океан;
• обиколен тур 4 нощувки / 5 дни на база полупансион (посочените цени са по тип програма Standard)*
* категорията на хотелите по обиколния тур е в съответствие с избрания тип програма:
Superior и Deluxe тур - се организира по запитване и срещу допълнително заплащане;
• екскурзии според програмата на обиколния тур със съпровождащ екскурзовод на руски език;
• всички трансфери по програмата;
• медицинска застраховка с покритие 10000 Euro (с Assistance).

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• такса за електронно разрешение за влизане в Шри Ланка /ЕТА/ - 30$ (ЕТА се оформя on-line, електронната система за пътуване позволява заплащането на таксата посредством електронно банкиране. Таксата може да бъде заплатена и при пристигане в Шри Ланка);
• местна такса около 14 USD при напускане на страната;
• допълнителни екскурзии по желание*;
• доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 6 евро; за лица от 75 до 80 г: 16 евро;
• Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ''Групама Застраховане'' ЕАД".

* Примерни хотели по програмата на обиколния тур, в които се извършва настаняването в зависимост от избрания тип програма. Хотелите могат да бъдат заменени с други от същата категория:

Регион Standard Superior Deluxe
Коломбо/Ваттала Berjaya Hotel 3* Cinnamon Red 4* Cinnamond Grand 5*
Хабарана/Дамбула/Сигирия Pelwehera Village 3* Sorowwa 3* Amaya Lake 4*
Канди Senani Hotel 3* Randholee Resort 4* Amaya Hills 4*

Цените са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.

Условия за записване:

1. Плащания:
- авансово плащане от 500 Euro на човек при записване /или според конкретните условия на резервацията за самолетен билет/
- доплащане: до 31 дни преди датата на пътуване.

2. Анулационни срокове:
2.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 61 дни преди датата на пътуването.
2.2. При анулация по - малко от 61 дни преди датата на пътуването се дължи на неустойка в размер на:
- Ако направената анулация е от 60 до 32 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма.
- Ако направената анулация е от 31 до 22 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването.
- Ако направената анулация е 21 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

3. Необходими документи: международен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на напускане на Шри Ланка, валута в размер на 30 щатски долара на ден или международна кредитна карта, билет с фиксирана дата на връщане и ваучер за хотелска резервация.

** ПРИМЕРНА ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА ПО ЖЕЛАНИЕ:

По време на престоя в курорта:
• еднодневна екскурзия в националния резерват Яла с джип-сафари: 85$ на възрастен / 60$ на дете до 12 г.
• еднодневна екскурзия до Гале с посещение на холандската крепост от XVII в., ферма за костенурки и музей на традиционите ланкийски маски от плат: 30$ на възрастен / 21$ на дете до 12 г.
• разходка с яхта: 25$ на възрастен / 18$ на дете до 12 г.

Забележка: Горепосочените цени на екскурзии са валидни при минимум 6 записани и не включват входни билети, обяд и стойността на разрешително за фото- и видеозаснемане.

Допълнителни мероприятия по време на обиколния тур (цените им са валидни само при предварително закупуване):
• Разходка на слон - 25$ на човек
• Рафтинг по река Калани - 45$ на човек
• Джип - сафари в Минерийския национален парк – 55$ на човек

ееекзо

Допълнителна информация:

* Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 97 от Закона за туризма е ЗАД „Алианц България“ .
* Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 10 души. Срок за уведомяване за ненабран минимален брой участници по програмата - 20 дни.
* Визов режим: Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка. Виза може да се получи при пристигане в страната (туристическа виза с право на престой 30 дни), като от 1 януари 2012 г. гражданите на всички държави, с които Шри Ланка има визов режим, в т.ч. България, планиращи краткосрочно пътуване до Шри Ланка с цел бизнес или туризъм,трябва предварително да се регистрират в електронна система за пътуване (Electronic Travel Authorization System– ETA) на следния официален сайт: http://eta.gov.lk/slvisa/. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти по регистрацията следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза.
* Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната.
* Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/. В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - Общи условия по застраховката, за навременното и правилно използване на застраховката при Вашето лечение.

 

tez

Топ Оферти

Изпрати Запитване

Контактни Данни

Име и Фамилия*
Телефон*
E-mail*

Вашето Съобщение*


изпрати