Публикувана на 05-Oct-2017

НОВА ГОДИНА в СЪРБИЯ и град Крагуевац - „Великолепната роза на Шумадия“!РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 20.10.2017!

3260

 

30.12.2017 - 02.01.2018г.

 

София - Крагуевац - Топола - Манастирът Дивостин - София

 

4 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски/ 2 обяда
1 обикновена вечеря/ 2 празнични вечери


от 375.00 лв.

 

Програма
 
1 ден София – Ниш – Крагуевац
Отпътуване в 09.00 ч. от София, пл. Св.Ал. Невски в посока Калотина – Ниш – Алексинац - Крагуевац. Пристигане, разходка из центъра на Крагуевац – „Великолепната роза на Шумадия” и първи впечатления от града. Днешният Крагуевац е четвъртият по големина град в Сърбия, главeн и административен център на област Шумадия. Разположен на брега на река Лепеница, той се отличава с приятна атмосфера и компактен пешеходен център, в който остават повечето основни туристически атракции, с изключение на мемориален парк Шумарице. Също така градът е първата столица на съвременна Сърбия (1818-1839 г.). Църквата Света Троица и сградата на стария Парламент се намират на десния бряг на реката. Този градът е един от най- бързо развиващите се в Сърбия и изненадва именно с това. В този град новото със старото върви ръка за ръка, което се доказва от многобройните паметници запазени до дeн днешен и изобилстване на нови съвременни сгради и заведения, който привличат многобройни посeтители. Настаняване в хотел SUMARICE – 3*** (www.sumaricedoo.com). Вечеря. Нощувка.
2 ден Крагуевац – Топола
Закуска. Полудневна екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане, която ще ви отведе до Топола – едно от съкровищата на старите владетели, град в сърцето на район Шумадия, неизменно свързан с династията Караджорджевич. Бившата лятна резиденция на Караджорджевич е превърната в музей, в която са изложени негови лични вещи и оръжия. За славното минало на града напомнят църквата Св. Богородица, скромна отвън, но отвътре с пищен иконостас и внушителна статуя на Караджорджевич. Разположен високо над Топола на връх Oпленач, се намира семейният мавзолей на Караджорджевич и църквата Св. Георги, като комплексът е една от най - историческите забележителности в тази част на Шумадия. Църквата е с пет впечатлителни купола и е облицована отвън с бял мрамор. Богатият интериор зашеметява със стенописи и мозайки от 6-те сръбски манастира. Притежава 725 композиции и 1500 фигури от 40 милионен мозаечен фаянс в 15 000 нюанса. Тук ще намерите гробниците на Караджорджевич и Петър Първи I (1903-1921 г.) в централната част на църквата, като Крал Петър I проектира църквата, което отнема години докато се построи. В криптата на църквата се намират гробове на 22 члена на кралското семейство. Княз Александър и крал Александър I, са също погребани тук. Този регион е синоним на добро грозде и хубаво вино. Според историческите данни, лозята тук произвеждат такава изобилна реколта по времето на принц Милош, че не е имало достатъчно място за съхранение на гроздето. Днес, гроздето и виното са символи на всяко село в региона. Най – известната изба е Кралската, на чиито два подземни етажа са разположени 99 бъчви при постоянна температура от 8°C, като всяка съдържа по 4 000 л вино. Предстои дегустация, която не е включена в цената на екскурзията. Връщане в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време и подготовка за празничната вечер. Новогодишна вечеря с богато меню, неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки, жива музика до сутринта. ЧЕСТИТА НОВА 2018 ГОДИНА! Srećna Nova godina!
3 ден Манастирът Дивостин
Късна закуска. Отпътуване за манастира Дивостин, разположен на 6 км от Крагуевац. Най – вероятно е основан по време на Византийското царство или от сръбския деспот Стефан Лазарович, но от самото си начало е женски манастир. Именно затова е наречен Дивостин (Девически стан). Връщане в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време. Вечеря на 01.01.2018 г. с неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки и музика.
4 ден Крагуевац - София
Закуска. В 11.00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Резултат с изображение за Манастирът Дивостин

Цената включва:
  • транспорт с автобус,
  • 3 нощувки със закуски в хотел SUMARICE ***,
  • 2 обяда, 1 обикновена вечеря на 30.12., 1 Новогодишна вечеря с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика, вечеря на 01.01. с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика,
  • водач от агенцията,
  • туристическа програма в Крагуевац,
  • екскурзия до манастира Дивостин,
  • мед. застраховка на ЗД „Евроинс“ с покритие 5000 EUR.
Цената не включва:
  • полудневна екскурзия до Топола – 10 EUR или 20 лв. при мин. 25 туристи (входна такса от 300 DIN в историческия комплекс в Топола се заплаща отделно и на място, дегустация - 7 EUR),
  • вход за плувния комплекс в Крагуевац.

новаа год

Други:
Намаление за:дете от 2 до 6.99 г. с 2-ма възр. - 100 лв.
 2-ро дете до 12 г. с 2-ма възр. - 60 лв.
 туристи със собствен транспорт - 40 лв.
Доплащане за:единична стая - 66 лв.
Парична единица на Сърбия:DIN – Сръбски динар (1 EUR ~ 120 DIN)
Описание на хотела:Хотел SUMARICE е 3*** хотел (www.sumaricedoo.com), разположен сред великолепния парк и зеленина на хълма Шумарице сред вековна борова гора, мемориален комплекс и езеро. Стаите са изцяло реновирани с ново обзавеждане, телевизор, безплатен интернет, нова модерна баня с душ кабина, сешоар. Гостите на хотела могат да ползват безплатно фитнес центъра и WI FI. Нов плувен комплекс с олимпийски размери се намира на ~1.5 км от хотела (има вход за басейна, който се заплаща на място)
Мин. брой туристи:40 туристи
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой:7 дни преди началната дата
Необходими документи:лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания
Начин на плащане:депозит - 30% от пакетната цена, доплащане - до 20 дни преди отпътуване

 

мон

 

Топ Оферти

Изпрати Запитване

Контактни Данни

Име и Фамилия*
Телефон*
E-mail*

Вашето Съобщение*


изпрати