Публикувана на 24-Apr-2017

    Круиз Пет Гръцки острова и Турция с круизния кораб Celestyal Crystal

                                 ккк кк766ккк

 

 

 МАРШРУТ : Пирея/Атина  о. Миконос Кушадасъ /Eфес o. Патмос  o. Родос  o.Крит  o.Санторини – Атина/Пирея

 

27.08.2017 – 01.09.2017 - 6 дни / 5 нощувки

 

транспорт:АВТОБУС – КОРАБ

 

5 дни/ 4 нощувки - ALL INCLUSIVE - На круизния кораб Celestyal Crystal

 закуски, обяди и вечери на блок маса с неограничено количество алкохолни /марков алкохол/ и безалкохолни напитки.                                                           

                                                                                                   

       http://www.cruiseshipdeckplan.com/celestyal-olympia/

 

CELESTYAL OLYMPIA е луксозен круизен кораб, с модерен дизайн и широк спектър от удобства, всички с комфорта на ултрамодерен и изтънчен круизен кораб.Всички 725 каюти са оборудвани с душ, тоалетна, климатик, радио, телевизор. На круизния кораб има: ресторанти, 5 бара, кино, детски площи, Duty Free магазин, бутик, библиотека, салон за красота, два плувни басейна, джакузи, фитнес център и СПА. Корабът е напълно климатизиран, има стабилизатори, факс, 7 асансьора, сателитен телефон.

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1  ДЕН - 27.08.2017 год

Отпътуване в 07.00ч от площад Руски паметник по маршрут София –Солун – гр. Волос - Неа Анхиалос (515 км ). Настаняване в хотел PROTESSIALOS 3* www.protessilaos.com  в Неа Анхиалос, крайбрежен град - курорт, който се намира на 18 км от град Волос, в областта Тесалия, почти по средата между град Солун и столицата Атина. Градът е живописно разположен покрай залива Пагаситикос. Свободно време. Туристическа разходка до археологическите разкопки при Неа Анхиалос, включващи обширно пространство с обекти от ранно християнската епоха. Градът има население от 5 514 души. Основан е на 30 юли 1906 година, след изгарянето на града по време на Антигръцките вълнения в България, от гърци бежанци от българския град Анхиало (днес Поморие). Разглеждане на църквата "Св. Георги".  Вечеря. Нощувка

 2  ДЕН -  28.08.2017 год.

04:30 ч. Закуска.  05:00 ч.   Отпътуване за Атина – пристанище  PIRAEUS*. Преминаване по процедура - качване на кораба. Настаняване на кораба от 09.00 ч. до 11.00 ч.

11:30 ч. потегляме от пристанище PIRAEUS  в посока МИКОНОС

18:00 ч.  Кораба ще  акостира само на 2 км. от центъра на главния град Миконос.

Трансфер с лодки до града и обратно. Самостоятелна пешеходна разходка.

Миконос е дестинация с един от най-високите рейтинги в направленията „слънце, море и пясък“. Той се бори да спечели първата позиция срещу Ибиса по количество на посещаващи го младежи.

Интересното е, че Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Разхождайки се из острова, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В местния музей са представени редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои. Между другото, на Миконос има два основни музея – археологически и етнографски. Запознанството с историята можете да продължите във византийската църква Парапортиани. Това е един уникален пример за това, как една снежнобяла, религиозна сграда с обширно вътрешно пространство се явява не само туристическа атракция, но и всекидневно се посещава от вярващи. Друга визитна картичка на острова са старинните вятърни мелници, на фона на които туристите обичат да се снимат.

 23:00 ч. - корабът потегля към следващото пристанище, а турстите имат възможността да се насладят на красивия нощен МИКОНОС от палубата и да изпият по едно питие в Скай бара.

8269 4a3f12cbc88f97bd39360988f00104ad

 

3 ДЕН - 29.08.2017 год

07:00 ч.  корабът акостира на пристанището в КУШАДАСЪ:

07:00 ч. 13:00 ч Екскурзия до ЕФЕС

В цената на круиза е включена екскурзия до древният ЕФЕС, по време на която ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ. Там се намира най-голямата сбирка от римски руини на изток от Средиземноморието. Ще можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят,  както и дома, в който Дева Мария е прекарала поседните си дни.  Свободно време в Кушадасъ!

Корабът отплава към поредната си красива спирка – остров ПАТМОС, където ще имате възможността да преминете през най-тясното място свързващо Турция и Гърция, само 1500 метра между Кушадасъ и остров Самос / островът на Питагор/.

16:00 ч. Акостираме в Патмос.

Тук слизането на брега става с лодки.

16:00 ч. – 21:00 ч. - Трансфер без екскурзовод до Манастирa Св. Йоан и пещерата на Апокалипсиса (срещу допълнително заплащане) или самостоятелна разходка из града.

Патмос:  Историческото минало на Патмос му е заслужила прозвището Йерусалим на Егейско море. Разположен на север от Лерос (Leros) и на юг от остров Кирил (Ikaria), Патмос се състои от три малки суши, свързани помежду си с провлак. Общата им площ е около 28 кв. км, на които са разположени красиво пристанище, доста плажове, хотели и заведения, както и няколко забележителни исторически обекта. Един от тях е пещерата, където свети Йоан Богослов прекарва изгнанието си и където пише Апокалипсис. Според историята, той създал своето Откровение, след като Бог му проговорил, явявайки му се през пукнатина в една скала. Днес пред пещерата има изграден малък параклис – „Света Ана”, който датира още от XI в. Друга от забележителностите на острова е укрепеният манастир на Свети Йоан. Обителта е издигната на красиво място, което се издига на целия район на острова. В тази най-висока част на Патмос, заемана от красивия манастир, има и богата библиотека, която според тукашните монаси през XVII в. е била посещавана и от български духовници. Както пещерата на Йоан Богослов, така и укрепеният манастир, са включени в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.

патмос

 

Възможност да посетите града и други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!

4  ДЕН - 30.08.2017 год

07:00 ч. - 18:00 ч.- Родос. Тук кораба акoстира на самото пристанище срещу стария град.

Екскурзия -  РОДОС  (срещу допълнително заплащане) или самостоятелна разходка из града.

Пешеходна обиколка в древния град Родос – с руско говорящ екскурзовод.

Гръцкият о-в Родос е разположен в югоизточната част на страната, в Егейско море. Той е на-големият от групата на  Додеканезките острови  на Гърция в Егейско море. Разположен е на 18 километра западно от Турция, между континентална Гърция и остров Кипър. Остров Родос има форма на острие на стрела, дълъг е 79,7 км и е 38 км широк, с обща площ приблизително 1398 кв. км. Населението наброява 110 000 души. Град Родос е център на ном Додеканези, който освен остров Родос също включва съседните острови Сими, Тилос, Халки и Кастелоризо (Мегисти).

Исторически, островът е известен с Родоския колос, едно от Седемте чудеса на света построен над пристанището: гигантската статуя от желязо и бронз на бога на слънцето Хелиос, издигната през 292-280 г. пр.н.е. и съборена от земетресение през 226 г.  Средновековният град е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Важни паметници на остров Родос са Акропола в Линдос, Акропола в град Родос, древните градове Ялисос, Камирос, археологическия музей, губернаторския дворец, средновековния град Родос, пощата в град Родос и приюта Света Екатерина, венецианските замъци край Монолитос. В центъра на главния площад на Родос, „Платея Ипократос“, се намира средновековният фонтан „Кастелания“, традиционно място за срещи. Отзад се извисява куполът на Шадраван джамия.

Старият град е една от най-добре запазените крепости в Европа. Във вътрешността на пръстена от стени се простира плетеница от древни, калдъръмени улици, покрай които се редят къщи, магазини, заведения и занаятчийски работилници. Над всичко това доминира Дворецът на Великия магистър на рицарите на Св. Йоан, цитадела от XIV-и век. Родос е бил основна твърдина на кръстоносците на Св. Йоан, или рицарите хоспиталиери, в продължение на два века, от 1309 до 1522 г. Одос Ипотон, или Улицата на рицарите, водеща към двореца, е опасана със стари странноприемници, които и до днес носят емблемите на седемте „езика“, или нации, от които са били набирани воини за кръстоносните походи. Градските стени, дълги 4 километра, са построени през XIV-и век и допълнително подсилени след отоманските нападения от 1480 г. Самият дворец е бил разрушен от взрив на муниции през 1856 г., а руините му са възстановени от италианците по време на тяхната окупация на острова от 1912-1943 г., за да служат за лятна резиденция на италианския крал и Мусолини. Това е поредна част от интригуващата историческа мозайка на града. Тук в тясно съседство ще видите византийски църкви и османски джамии, минарета и хамами. Извън стените е пристанището Мандраки, където някога древните гърци акостирали със своите галери. Над него още се издигат антична крепост и три средновековни вятърни мелници, но водите му вече са заети от фериботи и луксозни яхти. На запад, на акропола върху билото на хълма, са останките от елинския храм на Зевс и Аполон, от стадиона и амфитеатъра. 

5  ДЕН - 31.08.2017 год

07:00 ч. - 11:30 ч. КРИТ

Екскурзия с българско говорящ екскурсовод и автобус до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация (срещу допълнително заплащане).

Остров Крит (Crete) е най-големият гръцки остров, разположен на площ от 8336 кв.км и петият по големина в Средиземно море.  Дължината на острова е 260 км, а крайбрежната му ивица е 1046 км. В най-широката си част е широк 60 км - от нос Дион до нос Литинон, а в най-тясната - 12 км, т.нар. провлак Йерапетра. Островът е пресечен от висок планински масив, оформен от три отделни планински групи. Крит обхваща четири префектури: Ханя, Ретимно, Ираклион и Ласити. На него има три важни летища: Никос Казантакис в Ираклион, военното летище Даскалогианис в Ханя и гражданско летище (действащо от средата на 2005 г.) в Сития. 

Някои от главните градове на острова са Ираклион (най-големият град на острова), Йерапетра, Ханя, Ретимно, Агиос Николаос и Сития.

На острова се развива минойската цивилизация (прибл. 3000-1400 г. пр. н. е.) - една от най-древните цивилизация в Европа.

Крепостта Кулес (The Koules Fortress)

Крепостта е една от впечатляващите забележителности на остров Крит. Построена е на входа на венецианското пристанище в Ираклион, за да предпазва селището от нападения. Отстрани могат да се видят фрагменти от издялани лъвове. В горната част на крепостта има открит театър, използван по време на летните празненства. Името Кулес е турско, но венецианците нарекли крепостта „Rocca al Mare”. Замъкът е отворен за посещения. 
Минойският дворец в Кносос (The Minoan Palace Of Knossos).

Археологическата забележителност Кносос е на около 5 км югоизточно от Ираклион. Това е най-големият и известен център на Минойската цивилизация.

САНТОРИНИ

16:00ч. - 21:00ч. САНТОРИНИ - ще Ви очарова завинаги! Това е Гарантирано!

Трансфер с автобус до селището Оia и Тира  (срещу допълнително заплащане).

Може би това е най-необикновеният остров на гърците, който неслучайно се посещава от милиони туристи годишно. Много от тях се връщат пак и пак и пак... Официално е познат като Тира. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята. Катастрофалното вулканично изригване, станало на Санторини през 1400 г. пр. Хр., е може би събитието, с което е най-известен островът. Първоначално формата на Санторини е била почти кръг, но вулканът избухнал с такава сила, че централната част на острова хвръкнала във въздуха и на нейно място се появил кратер (или калдера), който се запълнил с вода. Следи от експлозията са открити чак в Египет и по цялото източно крайбрежие на Средиземно море. И днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в кладерата, има активен вулканичен кратер. Възможност да посетите главния град на острова Тира и Иа, както други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!

Слизането от кораба отново става с лодки и с номера взети предварително от рецепцията. Изкачването до главният град Тира става с кабинков лифт, с магарета или пеша по магарешката пътека J

Отплаване от Санторини към пристанище Пирея. Ще имате възможността да се любувате на красивият залез на Санторини, както и на нощните светлини на острова.

 

01.09.2017 год. –  06:30 ч. Отпътуване от пристанище  PIRAEUS*  за България. 

 

Санторини

ВАЖНО: Всички екскурзии се заявяват при резервация и се заплащат от България

 

ПАКЕТ  - 1 ТРАНСФЕР  по желание :

 35 евро  - цената е валидна при записване в България

 Само трансфер, без екскурзовод, до селището Оia, Санторини

ПАКЕТ  - 1 ТРАНСФЕР И 1 ЕКСКУРЗИЯ  по желание :

60 евро - цената е валидна при записване в България

Цената включва :

Патмос – Само трансфер, без екскурзовод, до манастира Свети Йоан и пещерата на апокалипсиса

Санторини – Само трансфер, без екскурзовод, до селището Оia

ПАКЕТ  -2 ТРАНСФЕРА   И 2 ЕКСКУРЗИИ по желание :

145 евро -  цената е валидна при записване в България

Цената включва:

Родос - Пешеходна обиколка в древния град Родос с екскурзовод на руски език

Патмос - Само трансфер, без екскурзовод, до Манастирa Св. Йоан и пещерата на Апокалипсиса

Санторини – Само трансфер, без екскурзовод, до селището Оia

Крит - Екскурзия до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация - с екскурзовод на български език.

 

ПАКЕТ  -2 ТРАНСФЕРА   И 1 ЕКСКУРЗИЯ   по желание :

109 евро -  цената е валидна при записване в България

 Цената включва:

Патмос – Само трансфер, без екскурзовод, до манастира Свети Йоан и пещерата на апокалипсиса

Санторини – Само трансфер, без екскурзовод, до селището Оia

Крит - Екскурзия до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация с екскурзовод на български език

 

Цената e  на човек в eвро за двойна  каюта и  включва:

 • Вътрешна каюта категория IB:      598  евро / 1170 лв на човек в двойна каюта
 • Каюта с прозорец тип люк категория ХА: 680 евро / 1330 лв на човек в двойна каюта
 • Каюта с панорамен прозорец категория ХС :720 евро / 1408 лв на човек в двойна каюта

        *деца  от 02-12 г. заплащат 50 % при настаняване с 2 ма пълноплащащи в каютата

ЗАБЕЛЕЖКА:  За пътуване със собствен транспорт, отстъпката от пакетната цената е:

 • 50 евро за туристи, които няма да ползват транспорт и настаняване в гр. Волос
 • 40 евро за туристи, които ще ползват настаняване в гр.Волос

- Транспорт с лицензиран  за международен туризъм автобус до пристанище PIRAEUS, Атина в двете посоки

- 4 нощувки в круизния кораб Celestyal Olympia

- Автобусна екскурзия до Ефес с професионален екскурзовод

 

ALL INCLUSIVE програма на борда :

Закуска, обяд, вечеря, следобеден снак, нощен бюфет, съгласно програмата на борда, неограничено количество безалкохолни и алкохолни напитки /марков алкохол/ във всеки бар и ресторант на борда:

Безалкохолни напитки – минерална вода, газирана вода, безалкохолни напитки 330ml cans (Coke, Sprite, Fanta), студен чай Nestea Peach & Lemon 330ml cans, натурални сокове (портокал, грейпфрут, домат, ананас), безалкохолни коктейли, кафе (еспресо, капучино, филтър, лате, фредо), топли напитки (топъл шоколад, чай)

Алкохолни напитки – Гръцки напитки (Узо, гръцки коктейли), Марков алкохол:
• Port, Sherry, Liqueurs (Campari, Sandeman's, Pastis, Amaretto Disaronno,Kahlua, Cointreau, Baileys)

 • Whisky & Bourbon (Canadian Club, Jameson, Jim Beam, J&B, Johnnie Walker Red Label, Famous Grouse, Bells, Cutty Sark)
 • Gin (Beefeater, Gordon's, Bombay, Sapphire)
 • Rum (Bacardi, Captain Morqan)
 • Vodka (Smirnoff, Absolut)
 • Tequila (Jose Cuervo Gold)
 • Класически коктейли (White Russian, Daiquiris, Marqarita, Pina Colada, Mojitos, Martinis)
 • Бира (наливна бира, бутилирана бира в кен, безалкохолна бира в кен)
  • Гръцко наливно вино (бяло, червено, розе), Шампанизирано вино

- Пристанищни такси

- Такса гориво

- Анимация и професионални вечерни шоу програми

- Използване услугите на борда - басейн и фитнес

 ефессс

Цената не включва:

 • Брегови екскурзии в отделните точки от маршрута (закупуват се в България )
 • Такси обслужване (EUR 8 / човек / ден;  за деца от 6 до 16 години EUR 4/ човек / ден )
 • Телекомуникациите и интернет
 • Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.)
 • Хазарт (бинго / казино и др.)
 • Медицински застраховка – с покритие 5 000 евро
 • на туристи до 65 год.- 10 лв на човек за престоя
 • на туристи от 65 до 75 год – 16 лв на човек за престоя
 • на туристи от 75 до 85 год – 26 лв на човек за престоя

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето. За Република Гърция и Турция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

 

Начин на плащане:

депозит 200 евро или 400 лева при записване; доплащане до 20 работни дни преди датата на отпътуване!

Забележки:

Програмата е потвърдена и няма минимален брой туристи!

Срокове за анулации и неустойки:

 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 59 работни дни до 30 дни – 200 евро 
 • От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването 

 

wel

Топ Оферти

Изпрати Запитване

Контактни Данни

Име и Фамилия*
Телефон*
E-mail*

Вашето Съобщение*


изпрати