Публикувана на 26-May-2017
 

ЕКСКУРЗИЯ ОТКРИЙТЕ СЛОВЕНИЯ - I feel SLOVENIA

6 дни / 5 нощувки

 
 
 
 
 
През всеки сезон Словения е прекрасна! Най-зелената страна в Европа е наистина специално място –прекосите ли границата, очаквайте невероятно разнообразие от пейзажи, приятелско отношение, изискана кухня, спа курорти, гостоприемни традиционни хотели. С тази екскурзия до Словения ще Ви отведем от зелените брегове на Адриатическо море до Алпийските върхове; от плодородните полета на Панония до красотата на подземния Карст. Прибавяме и градовете на културата Марибор и Любляна, очарователния средновековен Птуй и крайморския Копер.
 
 
Маршрут:
Птуи - Марибор– Любляна – Блед – Постойна - Копер

 

Резервирай дата:

27.06.2017 575 лв. 
 
01.08.2017 575 лв. 
 
29.08.2017 575 лв. 
 
19.09.2017 575 лв. 
 
 
 
ПРОГРАМА
 
1 Ден София – Птуи
Отпътуване от София – от предгаров площад Трафик маркет( Автогара Сердика в 06:30ч за Словения–– страна между Юлиевите Алпи и Адриатическо море, между Балканите и Европа, земя на Карстовата красота и Зеленото Средиземноморие, на кулинарните фестивали и на най-старата лоза в Европа…Вечерта пристигане в Птуи, малко градче известно със своите фестивали, със съхранен старинен център и идилична атмосфера. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

2 Ден Птуи – Марибор
Закуска. Отправяме се към центъра на Птуй, където ни завладява историческото и културно наследство: изцяло съхранен средновековен град, Замък с богата колекция и със скрити винарски изби под него. Туристическа обиколка и свободно време.

Отправяме се към Марибор – старинен град, обявен за Столица на културата за 2012г, известен с най-старата винарска изба и най-старата лоза в Европа. Разглеждане на Марибор. Посещение на Стара Търта – старата изба , на брега на р.Драва и дегустация на местни вина. Свободно време за разходка и обяд, пазар на традиционни продукти. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
3 Ден - Любляна
Закуска. Отпътуване за Любляна. Туристическа обиколка на Любляна, древната Емона, Лувигиана…, историята й ни отвежда до Язон и Златното руно – ще видите Драконовия мост, Тройния мост, централния площад с Кметството и Катедралата. По желание изкаюване с лифт до Люблянски замък. Свободно време. Разходете се в центъра на Любляна по бреговете на р. Любляница, поседнете в уютно ресторантче. Вечеря и нощувка в Любляна.

4 Ден Езерото Блед
Закуска. Отпътуване за популярния курорт Блед - в миналото така се е наричал само Средновековния замък, а днес това име свързваме живописното езеро и острова в средата на езерото. Днес Блед е желана дестинация, част от националния парк Триглав. Завладяващи природни картини- Алпийските върхове, оглеждащи се в езерните води. Разходка с традиционна лодка до Бледски остров.

По желание посещение на Бледски замък, където се помещава Музей на феодалната култура и богат традиционен магазин, откъдето може да си купите сувенири, словенски вина и вилямова ракия. Свободно време за разходка.
Следобед връщане в Любляна.Вечеря и нощувка.
5 Ден Пещерата Постойна и Зеленото Средиземноморие
Закуска. Отпътуване за пещерата Постойна – приказната красота на карста и историческото й минало превръщат Постойна в най-посещавана пещера в Европа.С туристическо влакче, преминаващо през подземните галерии, като модел на Disney, стигаме до подземния свят, където местен екскурзовод ще ни разкрие пещерните тайни.

Продължаваме към словенското крайбрежие, зелени хълмове и стръмни скали се спускат към Адриатика, а брега е обсипан с малки средновековни градчета с големи крепостни зидове, малки оживени площади и тесни криволичещи улички. Следобед настаняване в хотел в старинния Копер. Разходка в Копер. Свободно време. Нощувка.
6 Ден Словения – България
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

постойна

Цената включва

 • 5 нощувки със закуски в хотели 3* - две в Птуи, две в Любляна и една в района на Копер
 • 4 вечери с богато меню
 • екскурзовод на български език
 • транспорт с лицензиран автобус 3* ( климатик, видеосистема, минибар )
 • медицинска застраховка "Помощ при пътуване" до 2000 евро на компания ЗАД "Алианц България" АД 

Цената не включва

 • Екскурзия до пещерата Постойна /30 Евро- заявява се и заплаща предварително/
 • Разходка с тардиционна лодка до о.Блед- 14Е, посещение на Бледски Замък – 10Е, посещение на замъка в Птуи – 5Е, дегустация на вино в Старата изба – 5Е

ссссссссссссссссссссссс

Други

 • доплащане за единична стая: 90€
 • минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста
 • срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата
 • необходими документи: лична карта или задграничен паспорт
 • начин на плащане: 30% депозит от пакетната цена, доплащане 14 дни преди началната дата
 • застраховка отмяна на пътуване: сключва се в деня на подписване на договора при застрахователен агент

 

amz

Топ Оферти

Изпрати Запитване

Контактни Данни

Име и Фамилия*
Телефон*
E-mail*

Вашето Съобщение*


изпрати